Du er her

Byliv og kultur

Ringsted Kommune investerer i udviklingen af by, kultur og fritid.

I Ringsted Kommune er vi bevidste om at attraktive steder at bo og et godt og varieret kultur- og fritidsliv ikke kun er vigtige parametre, når borgere vælger at slå sig ned, men også når virksomheder vælger at lokalisere sig. Det skyldes blandt andet, at det er nemmere at skaffe stabil arbejdskraft, og at en attraktiv by med spisesteder og oplevelser kan vises frem for kunder og samarbejdspartnere.

Massiv investering i kultur og fritid

I de seneste 10 år har Ringsted Kommune investeret massivt i udviklingen af kultur- og fritidstilbud: Det er for eksempel sket med nyt svømmeland, ny musikskole, ny idrætshal og nyt gymnastikhus. Og også i de kommende år er der sat betydelige midler af i kommunens budget til omdannelse af bymidten, oplevelser i naturen og fortsat udvikling af folkeskoler, sundhedstilbud og idrætsfaciliteter.

Kulturelle fyrtårne

Parallelt med udviklingen af de fysiske rammer er der skabt nogle kulturelle fyrtårne, der lyser op ud over kommunens grænser. Det gælder Ringsted Festival, Middelalderfestival og Ringsted Børnefestival, der hver har omkring 10.000 besøgende. Sammen med arrangementerne i Ringsted Kongrescenter og i forbindelse med ”Sommer i Ringsted” sætter de Ringsted på landkortet og trækker besøgende hertil.

Læs mere om Ringsted Festival

Læs mere om Ringsted Middelalderfestival

Læs mere om Ringsted Børnefestival

 

Sidst opdateret

20.08.2019